marți, 2 aprilie 2013

Privighetoarea si trandafirul

 
 Astazi am vrut sa-mi amintesc putin de copilarie, asa ca am rasfoit putin prin cartile vechi de povesti si am reintalnit "Privighetoarea si trandafirul" scrisa de Oscar Wilde.

    Dupa cum probabil stiti si voi este vorba despre sacrificiul unei privighetoare pentru un tanar indragostit. Auzind privighetoarea ca studentul sufera din dragoste pentru fata profesorului, se  hotara sa-l ajute. Fata ii ceruse un trandafir rosu pentru a dansa cu el la bal, dar in gradina lui nu se gasea o astfel de floare. Privighetoarea se duse la fiecare tufis in cautarea ei, dar toate i-au raspuns ca nu au in afara de unul singur, care-i  ofera ce vrea, dar cu pretul vietii. Pasarea accepta intr-un final, cantand de noapte pana-n zori, apasandu-si pieptul in spini. Dimineata tanarul deschizand fereastra a gasit trandafirul dorit si l-a dus iubitei sale. Aceasta ii da de inteles ca are pe altcineva mai bun si cere sa fie lasata in pace. Atunci tanarul arunca trandafirul si se intoarce la cartiile lui flozofice.

   Povestea se termina trist deoarece iubirea nu triumfa, iar sacrificiul este degeaba... cum de multe ori se intampla si-n viata reala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu